Connect with us

Siljanovska – Davkova, 27 Nisan’da hüküm giyenleri affedeceğini duyurdu

Balkanlar

Siljanovska – Davkova, 27 Nisan’da hüküm giyenleri affedeceğini duyurdu

Kuzey Makedonya’da ana muhalefet partisi VMRO DPMNE’nin desteklediği cumhurbaşkanı adayı Dr. Gordana Siljanovska Davkova, Struga’da miting düzenledi.

VMRO DPMNE öncülüğündeki “Senin Makedonyan” Koalisyonu’nun cumhurbaşkanı adayı Gordana Siljanovska Davkova, Struga halkının güvenini isteyerek, şehirde olduğu kadar eyalette de halkın turizmden ve kültürden, yani kültür turizminden geçimini sağlayabileceğini vurguladı.

AB’nin, Birliğe üye ülkelerden en başarılı yazarlara her yıl 10 ödül verdiğini hatırlatan Davkova, ancak Makedonya’nı üye değilken bile üç ödül kazananı olduğunu, sanatı kutlamamız ve kültüre odaklanmamız gerektiğini örnek verdi.

Siljanovska Davkova, göreve geldiğinde 27 Nisan olaylarında hüküm giymiş olanları affedeceğini sözlerine ekleyerek, Yargı Konseyi ve Anayasa Mahkemesi’nde yaşanan olaylara da değindi.

Cumhurbaşkanının bazen mahkeme karşısında cesaret edip frene basması adalet, ahlak ve ahlak adına gerekli olduğunu söyleyen Davkova, “Özellikle 27 Nisan sanıklarını düşündüğümde bunu sık sık dile getiriyorum. Cento’nun kaderi beni çok etkiledi. Büyükbabasının kaderinin 21. yüzyılda modern Makedonya’da tekrarlanması mümkün mü? Terör tehdidi örgütlemekle veya Makedonya’nın anayasal düzenini bozmakla suçlandığınızı hayal edin.” değerlendirmesinde bulundu.

Continue Reading
You may also like...
To Top